Preguntes freqüents

Quins avantatges té el bus a la demanda? 

Per a la ciutadania, un guany de temps, perquè cada sol·licitant sap quan passarà el bus per la parada triada i el trajecte és el més directe possible. Per a la societat, un estalvi de recursos i emissions, perquè l’autobús no circula quan no hi ha demanda.

Qui pot utilitzar-ho?

Qualsevol persona que tingui l’aplicació instal·lada al mòbil o un telèfon i s’hagi registrat al sistema, dins de les zones en les quals està operativa la línia M12.

Quin recorregut fa?

El recorregut del bus a demanda és variable perquè depèn de les sol·licituds de desplaçament rebudes amb antelació. La intel·ligència del sistema encaixa les diferents peticions i dissenya l’itinerari més curt possible.

Funciona tots els dies?

No, només caps de setmana i festius. Pots consultar els horaris en aquesta pàgina.

Com puc fer una reserva?

Per fer la reserva hi ha dues opcions:

  • Descarregar-te l’app, registrar-te i fer la reserva
  • Trucant al telèfon 93 778 00 88 abans de les 12.00 del dia feiner (de dilluns a divendres) anterior al servei. (de 8 a 17 h.)
Cal fer la reserva de tornada?

En cas de voler utilitzar el servei per tornar al teu origen, s’haurà de fer una nova reserva. Recorda que si no fas la reserva, no podràs fer ús del servei.

Amb quanta antelació he de fer la meva petició? 

Pots fer les reserves amb l’app fins una hora abans de l’inici del servei, així si el servei comença a les 9 del matí, pots fer la reserva fins a les 8 del mateix dia sempre que hi hagi places disponibles. El bus que opera el servei de bus a la demanda ha de saber una mica abans de començar el primer servei del recorregut a quines parades ha de parar.

També pots reservar de forma telefònica si al 93 778 00 88 en horari d’oficina els dies laborables (de 8 a 17 h.)

Recorda que el sistema de bus a la demanda consisteix en crear un itinerari on només para a les parades prèviament reservades, d’aquesta manera optimitza el trajecte reduint les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Quin preu te el bitllet?

El trajecte està integrat en les tarifes de l’ATM, per tant, en funció del recorregut hauràs de pagar. El servei de reserva no té cap cost.

Més informació sobre les tarifes integrades de l’ATM aquí.

Què passa si no em presento a la parada un cop feta la reserva?

En principi res, en cas de ser reincident en faltes d’assistència, el compte podria ser cancel·lat.

Com puc modificar o anul·lar una reserva?

Tant des de l’aplicació ‘ElMeuBus’ com des del telèfon es poden cancel·lar-les dades de la reserva. Si necessites modificar l’origen, la destinació, la data o l’hora, cal que cancel·lis la reserva i en facis una de nova. 

Recorda que des de l’aplicació és fins una hora abans de l’inici del servei i via telefònica és durant la setmana laboral en hores d’oficina.

Tens més dubtes?